Бившият футболист от Арсенал и френски национал Еманюел Пти се изказа доста критично относно възможността Тиери Анри да се окаже новият мениджър на Арсенал. В момента на Острова считат голмайстор №1 за всички времена на „топчиите” за основния кандидат да замени Арсен Венгер на поста.

Изглежда много вероятно щом сезонът приключи, Арсенал за първи път от 22 години да тръгне на лов за нов треньор. Двете загуби с по 0:3 от Манчестър Сити в рамките на няколко дни – едната от които във финала за Купата на Лигата – сериозно интензифицираха настроенията срещу Венгер.

Всички са срещу Венгер, само големият бос му вярва

Арсенал никога не е бил по-зле от Венгер

Според Пти ако ще се стига до треньорска рокада, клубното ръководство трябва да се насочи към наставник с много повече опит от Анри. „Тиери има статуя отвън до стадиона и се възползва от невероятната симпатия и любов не само от феновете на Арсенал, но и от цялата Висша лига. Той е играчът, който – след Райън Гигс – оказа най-голямо влияние в Премиършип”, каза Пти.

„Това показва ясно до каква степен хората мислят за него, а не говорим за нещо от вчера или днес. Прибавете и страстта му към футбола, Тиери може да се превърне в нещо много добро. Ала той си остава новак.”

Виейра май разсея слуховете, че ще сменя Венгер

„Той е трети асистент треньор на Белгия. Погледнете към Патрик Виейра, който е треньор в Мейджър Лийг Сокър… МЛС е нещо различно, но Виейра е собственост на Манчестър Сити.”

„Дали да върнем бивш играч (начело на Арсенал – б.р.)? Да, но като имам предвид настоящото положение на Арсенал, не мисля, че клубът има нужда от нещо подобно. За мен клубът трябва да търси опитен наставник, който може да вкара отбора във вярната посока”, завърши Пти.