Британският таблоид „Сън“ публикува бърз отговор на забраната, която му наложи Ливърпул. От изданието изразиха дълбоки съжаления за начина, по който са отразили трагедията „Хилзбъро“ дни след едно от най-черните събития в историята на мърсисайдци. Все пак от „Сън“ определиха решението на клуба да го изолира от своите дела като „лошо за феновете и футбола“.

Ливърпул обяви война на най-тиражния вестник в Англия

„Вестник „Сън“ и Ливърпул винаги са имали солидни работни взаимоотношения през 28-те години от трагедията „Хилзбъро“. Забраната за достъп, която клубът наложи на журналистите ни, е лоша за феновете и лоша за футбола. Вестник „Сън“ може да увери своите читатели, че това няма да се отрази върху начина, по който отразяваме футболните събития“, написаха от изданието.

„Нашият вестник дълбоко съжалява за репортажите във връзка трагичните събития на „Хилзбъро“ и разбира вредата, които те са нанесли на мнозина в града. Новото поколение журналисти в изданието поздравяват семействата за тяхната усърдно постигната победа в търсене на истината.“

„Само благодарение на тях истината излезе наяве и докато няма как да заличим нанесените щети, искаме да продължим диалога си с града и да покажем, че вестникът уважава жителите на Ливърпул“, допълниха от изданието.