Кристиано Роналдо напусна Манчестър Юнайтед през ноември след скандално телевизионно интервю с Пиърс Морган, в което той критикува клуба. Ерик тен Хаг говори за напускането на португалската суперзвезда от клуба и настоя, че не е бил притеснен от решението да го остави да напусне "Олд Трафорд".

"Имах моите причини. Бяха очевидни и знаех и последствията. Можеше да има отрицателен резултат. Във футбола това винаги е възможно. Но аз не се притеснявам. Аз също спя добре, дори през тези нощи. Трябва да взимам решения по отношение на напредъка на клуба и отбора", сподели Тен Хаг.

"Това е моята работа и това е отговорността, която нося и трябва да отстоявам тези решения. Трябва да се справя с последствията и въздействието на решенията си не само в краткосрочен, но и в по-дългосрочен план. Разбира се, не винаги имаш много време. В този период си спомням, че имахме 10 дни, за да мога да преценя кой избор ще е най-добрият. Винаги трябва да мислиш стратегически", добави наставникът на Манчестър Юнайтед.

Тен Хаг оттогава изведе Юнайтед до първи трофей от шест години, след като "червените дяволи" победиха Нюкасъл и спечелиха Карабао Къп. "Червените" също са на четвъртфиналите на ФА Къп, в 1/8-финалите на Лига Европа и са трети във Висшата лига под ръководството на холандеца.