Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, остана доволен след победата с 3:0 като гост на Нотингам Форест в първа среща от полуфиналите в Карабао Къп, но въпреки изразителния резултат намери слабости в представянето на отбора.

„Доволен съм от това, че контролирахме мача в продължение на всичките 90 минути. Имаше един епизод, който можеше да обърне хода на двубоя и в това отношение трябва още да работим, но като цяло всичко беше под наш контрол. Съперникът ни изненада със смяната на тактиката си, а не биваше. Именно в това трябва да се подобрим, ако искаме да се изкачим на върха. Такива ситуации са недопустими“, заяви Тен Хаг след срещата.

„Едва не позволихме на Нотингам да се върне в мача, и то след толкова силно начало от наша страна. През второто полувреме действахме по-компактно и навреме парирахме всички опити на съперника да застраши вратата ни. В реванша трябва да направим същото. Ще се подготвим и ще изработим план. Важното е футболистите да запазят концентрацията си“, продължи нидерландецът.

75 снимки

Той не пропусна да отбележи поредния силен мач на Маркъс Рашфорд. Нападателят на „червените дяволи“ има общо 18 гола от началото на сезона и 10 в 10 двубоя след Световното първенство.

„Никой не може да спре Рашфорд да вкара, когато е в настроение и с правилната нагласа. Надявам се да остане концентриран и да продължи с добрата форма. Отборът много му помага, защото успяваме да направим важни подавания, когато Маркъс се е освободил“, сподели Тен Хаг.

„Много важно беше, че Вут Вегхорст отбеляза първия си гол като играч на Манчестър Юнайтед, защото за един нападател са важни попаданията, чрез тях идва и самочувствието. Вегхорст пресира по впечатляващ начин, но целта на един централен нападател е да вкарва голове, а пресата е задача, която му е поставена“, каза по отношение на своя съотборник мениджърът на Ман Юнайтед.