Манчестър Юнайтед победи Нотингам Форест като гост с 3:0 в първи мач от полуфиналите на Карабао Къп. Головете за "червените дяволи" бяха дело на Маркъс Рашфорд, Вут Вегхорст, който отбеляза своя дебютен гол и Бруно Фернандеш. След седмица предстои реванш на "Олд Трафорд", но вече е с единия крак на финала на "Уембли".

В 6-а минута Маркъс Рашфорд тръгна от левия фланг на самостоятелен пробив, преодоля двама противникови играчи и завърши с левия крак, извеждайки Манчестър Юнайтед напред в резултата - 1:0 за "червените дяволи".

Секунди след това Антони опита удар с левия крак от границата на наказателното поле, но нямаше късмет и топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Хенеси. В 13-а минута отново бразилското крило на Манчестър Юнайтед нахлу опасно в противниковото поле и опита фалцов удар в далечния ъгъл, но не бе точен и топката премина над вратата.

75 снимки

В 23-а минута Нотингам направи великолепна контраатака, при която Сам Стъридж получи в наказателното поле и отправи веднага удар, с който преодоля Давид де Хеа и изравни резултата. Голът обаче бе разгледан с ВАР и отменен поради минимална засада.

Само три минути след това Густаво Скарпа връхлетя върху отбита топка и опита удар от въздуха от границата на наказателното поле, но вратарят на "червените дяволи" успя да отрази. Секунди отнеха за нова атака на домакините от Нотингам, а Бренън Джонсън надбяга Уан-Бисака и опита удар по диагонола, но той бе слаб и Давид де Хеа спаси.

В 31-а минута Бренън Джонсън отново показа невероятна индивидуална техника, като преодоля 2-ма противникови играчи на дрибъл и опита удар от трудна позиция, който преми над напречната греда на вратаря на Юнайтед. Секунди след това Антони получи чудесно подаване в наказателното поле, но пропусна златен шанс, след като вратарят направи изумително спасяване.

В последната минута на редовното време Антони опита удар от дистанция, който бе отразен от Хенеси, но Вут Вегхорст бе добре позициониран и направи добавка на опразнената врата, за да удвои резултата - 2:0 за Манчестър Юнайтед.

Първата възможност за гол бе през 53-а минута, лед като Данило опита удар извън наказателното поле, който бе точен, но нямаше сила в него и Давид де Хеа улови спокойно. В ответната атака Кристиан Ериксен получи от Антони, а датчанинът стреля веднага с десния крак, като завъртя прекрасно топката, но опитът му срещна напречната греда на Хенеси. Късмет за Нотингам!

В 60-а минута Морган Гибс-Уайт навлезе в наказателното поле на Манчестър Юнайтед и опита удар, но той не бе точен и прелетя над вратата на Де Хеа. В следващите минути Нотингам опитваше да бъде по-активният отбор, но Манчестър Юнайтед успяваше да лимитира възможностите за своя противник.

В последната минута Бруно Фернандеш получи от Фред на границата на наказателното поле и португалецът отправи удар с десния крак, който не остави шансове на вратаря - 3:0 за Манчестър Юнайтед.

Стартови състави:

Нотингам: 1. Уейн Хенеси, 32. Ренан Лоди, 26. Скот МакКена, 4. Джо Уоръл, 24. Серж Орие, 23. Ремо Фройлер, 28. Данило, 10. Морган Гибс-Уайт, 31. Густаво Скарпа, 16. Сам Стъридж, 20. Бренън Джонсън

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 12. Тайрел Маласия, 6. Лисандро Мартинес, 2. Виктор Линдельоф, 29. Аарън Уан-Бисака, 18. Каземиро, 14. Кристиан Ериксен, 8. Бруно Фернандеш, 21. Антони, 10. Маркъс Рашфорд, 27. Вут Вегхорст