Мейсън Грийнууд e провел разговор с мениджъра на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг. Всички обвинения към футболиста бяха свалени и сега той има желание отново да се завърне на терена. 

Нидерландският специалист се е обадил на Грийнууд дни, след като Кралската прокуратура оттегли обвиненията си срещу футболиста, които бяха за контролирано поведение срещу бившата му приятелка, домашно насилие и опит за изнасилване.

Тен Хаг е първият човек в клуба, който разговаря лично с Грийнууд, след като му бяха повдигнати обвиненията в началото на 2022 година. 

„Мейсън прекара дълго време, без да има никакъв контакт с човек в Манчестър Юнайтед. Поддържаше се някакъв вид връзка, но чрез трети лица. Мениджърът се свърза с него и го попита как се чувства, разпитваше го за неговото ментално и физическо здраве. Той смяташе, че е правилно да се свърже с Мейсън“, сподели близък до футболиста пред британските медии.

„Духът на Мейсън бе приповдигнат след края на разговора, но Тен Хаг е бил ясен, че това дали той ще играе отново там не зависи от Грийнууд или мениджъра, а от ръководството на Манчестър Юнайтед. Мейсън би бил щастлив отново да играе за клуба, но трудното решение ще трябва да бъде взето на Манчестър Юнайтед“, завършва интервюто с анонимния източник.

Решението на "червените дяволи" бе, че клубът ще проведе собствено разследване и ще прецени дали ще приеме Грийнууд обратно. През последните дни пък се появи информация, че той може да продължи кариерата си дори в Китай.