Съпругата на мениджъра на Арсенал Микел Артета Лорена Бернал сподели, че испанецът се чувства в добро здраве, въпреки че беше диагностициран с коронавирус. 

Артета стана първият треньор в Англия диагностициран с новия вирус COVID-19, като именно неговото заболяване беше и сред причините за бързата отмяна на всички срещи от Висшата лига в следващите няколко седмици. 

Въпреки това съпругата на наставника сподели, че той е в добро здраве. В обръщение към феновете на "артилеристите" тя заяви, че симптомите на вируса нямаше да спрат Артета да изпълнява функциите си начело на отбора. 

"Благодаря на всички за страхотните пожелания, е-мейли, съобщения и обаждания в подкрепа на съпруга ми. Той се чувства добре. Истината е, че в нормална сутуация симптомите на този вирус никога нямаше да му попречат да си изпълнява длъжността". 

"Щеше да вземе няколко ибупрофена и парацетамола и щеше да се справи. Аз и децата сме напълно добре. Очевидно за по-голямата част от населението вирусът не е терминален", завърши жената на мениджъра на "топчиите".