Защитникът на Арсенал Седрик Соареш изпрати съобщение към всички футболни хора след установяването за болестта – коронавирус, за мениджъра на „топчиите” Микел Артета. Наставникът бе първата футболна фигура от Премиършип, който бе диагностициран от вируса Covid-19. Той е бил тестван, след като се е почувствал зле, в резултат на което новината дойде в четвъртък вечер.

12 часа по-късно Премиър лийг, АФЛ и ФА анонсираха спирането на целия професионален футбол в Англия до 3-и април. Артета също пусна съобщение, потвърждавайки, че е добре.

Сега десният бек на Арсенал – Седрик, който още няма мач за отбора, откак пристигна през януари, също коментира ситуацията. „Пожелавам на всички, които са покосени от вируса, бързо възстановяване, включително на нашия мениджър Микел Артета”.

„Обстоятелствата, които следват в света обаче правят така, че трябва да спазваме всички указания за нашето крепко здраве. Гледаме напред и е важно да запазим другия здрав”.

Седрик пристигна на „Емирейтс” под наем през зимата от Саутхемптън, но неговият контракт със „светците” изтича в края на сезона.