Английският национал Мейсън Грийнууд се извини за постъпката си по време на лагера с "трите лъва". Заедно с приятеля си Фил Фоудън, футболистът на Манчестър Юнайтед промъкна две момичета в хотела, в който бяха отседнали английските национали. Това предизвика страхотен скандал на Острова, който приключи с изваждането на двамата играчи от избраниците на Гарет Саутгейт. 

Ден след като историята придоби медиен отзвук, Грийнууд събра смелост и се извини за стореното. 

"Няма как да рефлектирам върху станалото, мога само да се извиня на всички за срама", заяви младокът пред официалния сайт на "червените дяволи". 

"Бе безотговорно от моя страна да потъпкам протокола за COVID-19, чиято цел е да предпази играчите и целия щаб. Искам лично да се извиня на Гарет Саутгейт за това, че го разочаровах, когато той ми имаше най-голямо доверие", допълни още футболистът. 

"Да играя за Англия е една от най-големите ми гордости, така че виня единствено себе си за тази огромна грешка. Обещавам на семейството си, на феновете, на Манчестър Юнайтед и на цяла Англия, че ще си науча урока." 

Фил Фоудън също се разкая за деянието с официална публикация в Twitter. 

"Извинявам се на Гарет Саутгейт, на съотборниците си, на всички фенове, на клуба и семейството си. Когато бях повикан за тези мачове, моментално се почувствах горд. Да облека тази фланелка е невероятна привилегия", пише Фоудън. 

"Все още съм млад и има какво да уча, но знам, че имам огромна отговорност, представлявайки Манчестър Сити и Англия. Решението, което взех, бе глупаво и не отговори на очакванията към мен. В резултат на това ще пропусна пътуването до Дания и ме боли. Ще си взема поука", завърши публикацията на другия младок.