Фил Фоудън и Мейсън Грийнууд бяха изгонени от лагера на националния отбор на Англия. Причината за кардиналното решение е, че двамата футболисти на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са нарушили правилата и са довели момичета в хотела на отбора в Исландия.

Младоците дебютираха за националния отбор на 5-и септември именно срещу Исландия и по всичко изглежда, че са решили да отпразнуват повода подобаващо.

Кадрите на нарушаващите карантината играчи се появиха във всички медии и получиха широк отзвук на Острова, което принуди селекционера на "трите лъва" - Гарет Саутгейт, да вземе радикални мерки, отстранявайки ги от отбора. 

Двамата няма да пътуват с отбора за гостуването в Дания утре. 

"За съжаление, тази сутрин вниманието ми бе върху две момчета, които нарушиха мерките за предпазване от коронавирус и бързо трябва да ги изолираме от отбора. Спазваме правилата и сега те ще трябва да се приберат вкъщи по отделно", заяви Саутгейт на специалната пресконференция преди двубоя с "червения динамит". 

"Нищо не се е случило в хотела. Все още не съм наясно с детайлите, защото разбрах само преди няколко часа. Няма да влизам в повече подробности. Ние уважаваме правилата и нямаме алтернатива на това решение, което взимаме. Не закусваха с нас тази сутрин и не присъстваха на тренировката."

"Отнасяме се сериозно към настоящата ситуация. Изключително наивно решение, с което обаче ние ще се справим. Осъзнавам, че са млади, но целият свят се бори с пандемия. Опитах се да поговоря с тях, те носят отговорност и трябва да се извинят. За съжаление, се въвлякоха в ситуация, за която ще получат много критики, така че не желая да усложнявам още повече тяхното положение. Разбират, че са сбъркали", завърши Саутгейт.