Нападателят на Челси Оливие Жиру не се посвени да постави бъдещето си в Челси под съмнение. Френският ветеран заяви, че привличането на играч като Гонсало Игуаин определено ще повлияе негативно върху шансовете му да играе редовно и намекна за евентуално свое завръщане в Лига 1.

Снощи 31-годишният Игуаин направи официален дебют за „сините” от Лондон, които победиха с 3:0 втородивизонния Шефилд Уензди в мач от 4-ия кръг на ФА Къп. Аржентинецът остана на терена до 82-ата минута, когато беше заменен именно от Жиру. Френският национал мигове по-късно асистира за третия гол на своя тим, дело на Уилиан.

В изказванията си след мача 32-годишният Жиру отказа да даде гаранции, че ще остане на „Стамфорд Бридж”, където бе привлечен през януари 2018-а. „Ако клубът реши да вземе още един нападател, както в случая с Игуаин, това определено потъмнява моите перспективи в Челси”, заяви световният шампион от Мондиал 2018. „Марсилия, Олимпик Лион – това са два големи клуба. Никога не съм отхвърлял свое завръщане във Франция.”

„Многократно съм повтарял обаче, че приоритетът ми е да остана във Висшата лига на Англия. Това все още е така. Предстои да разберем как ще се развият нещата”, заяви Жиру.