Аржентинският нападател Гонсало Игуаин реализира поредния голям трансфер в кариерата си, като премина в Челси. Но до него можеше и да не се стигне, ако преди три години той беше спрял с футбола, каквито намерения е имал. 

За това призна самият футболист, а причината да обмисля да спре с любимия си спорт е, че майка му тогава е била тежко болна и той е искал да бъде до нея във всеки един момент, за да ѝ помогне да се възстанови. Но самата тя го е разубедила и е продължил да играе футбол. 

"Когато през 2016 г. играех на финала на Копа Америка, усещах, че има нещо неприятно около семейството ми. Но чак след мача ми казаха, че майка ми е тежко болна. Чувствах се виновен, че не бях до нея и исках на момента да спра с футбола."

"Не мислех за нищо друго, освен за нея. Казах ѝ, че ако зависи само от мен, спирам на момента и оставам изцяло с нея. Тя обаче ме разубеди и ми каза, че се чувства най-щастлива, когато ме вижда да играя. Тя ме накара да продължа да играя заради нея."

"Хората си мислят, че ние сме заинтересовани само от това, да преследваме една топка и нищо друго не ни касае. Но не е така, ние сме хора, които имат също своите проблеми. Семейството и приятелите ми са всичко за мен. Чак след това идва футболът", заяви Игуаин пред "Мирър". 

Най-хубавото от всичко е, че майката на футболиста се е възстановила напълно от тежката болест и сега той не раздвоява вниманието си.