Новият нападател на Челси Гонсало Игуаин дебютира за отбора си при категоричния успех с 3:0 срещу Шефийлд Уензди за ФА Къп. По този начин Челси продължава похода си в едната турнирна надпревара, като за Купата на Лигата е на финал срещу Манчестър Сити.

Игуаин престоя на „Стамфорд Бридж” до 82-ата минута, след като бе заменен от Оливие Жиру. Аржентинецът се понрави с отиграванията си на аудиторията, а можеше да дебютира и с гол в 26-ата минута, когато Уилиан му предложи да бие дузпата, но Пипита отказа.

Именно бразилецът откри резултата, а Калъм Хъдсън-Одой удвои в 64-ата. Третият гол отново бе дело на Уилиан, за да оформи крайния резултат за Купата.

26 снимки

Първата по-сериозна опасност бе на сметката на „сините”. Андреас Кристенсен комбинира в средата с Ийтън Ампаду, а халфът на Челси отправи силен удар от дистанция, който прелетя встрани. В 19-ата тимът на Сари направи хубава, постепенна атака отдясно. Матео Ковачич видя с експресен пас Гонсало Игуаин зад защитата на Уензди. Новодошлият нападател на отбора обработи топката и отправи диагонален изстрел, който бе блокиран от бранител на Шефийлд.

Челси Шефийлд Уензди

източник: Gulliver/GettyImages

Пет по-късно пък Андре Маринър отсъди дузпа за домакините, след като Хътчинсън извърши нарушение срещу Сесар Аспиликуета в наказателното поле. Уилиан изпълни наказателния удар, а той бе точен, откривайки резултата. „Стамфорд Бридж” стана миг преди това свидетел на прекрасна проява от страна на бразилеца, който предложи на Игуаин да открие головата си сметка за лондонския тим, но той отклони предложението на своя колега.

До края на първата част нямаше нищо интересно от двата отбора, като Челси понамали темпото и двата отбора се прибраха на почивка при този резултат.

Пет минути след подновяването на играта пък Бананс центрира към Адам Рийч. Топката обаче бе отклонена. Параболата бе странна, а топката се отклони в напречната греда на Уили Кабайеро.

В 65-ата минута обаче Калъм Хъдсън-Одой удвои актива на лондонския тим. Младокът бе видян чудесно от Андреас Кристенсен и овладя брилянтно в наказателното поле с десния крак. Той си нагласи топката на левия и със силен удар прати топката за втори път във вратата на Уензди – 2:0.

Така се стигна до 83-ата минута, когато отново Хъдсън-Одой стартира головото нападение на отбора си. Той подаде наляво към Оливие Жиру, който веднага комбинира с Уилиан, а ударът на бразилеца бе неспасяем за стража на "кукумявките" Киърън Уестууд.

Челси Шефийлд Уензди

източник: Gulliver/GettyImages

В 86-ата минута пък Оливие Жиру можеше да отбележи вълшебен гол със задна ножица, ала опитът му премина край десния страничен стълб от вратата на гостите. До края на мача сериозни положения и по този начин Челси очаква своя опонент за 1/8-финалите на ФА Къп.