Останалият днес без мениджър тим на Саутхемптън много сериозно се прицелил в привличането на доскорошния наставник на РБ Лайпциг Ралф Хазенхютл.

През уикенда „светците” стигнаха до 2:2 у дома срещу Манчестър Юнайтед, което се оказа последният мач на досегашния наставник Марк Хюз. Уелсецът беше нает на поста през март и успя да спаси бившия си тим от изпадане през сезон 2017/2018. За съжаление той не успя да надгради особено представянето на Саутхемптън и сега тимът отново е замесен в битката на дъното. Така въпреки подписания 3-годишен договор през лятото Хюз и неговият екип бяха освободени от длъжност.

Австриецът Хазенхютл е доста примамлива опция, тъй като е без работа, откакто се раздели с РБ Лайпциг през лятото на тази година. Той изкара престои начело на Унтерхахинг, Алемания Аален и Инголащад, преди наистина да впечатли начело на новото откритие в немския футбол. Под ръководството на Хазенхютл клубът от Лайпциг извървя пътя от просто новак до сериозен фактор в Бундеслигата, като също така записа историческо участие в Шампионската лига.