Изглежда съвсем скоро Саутхемптън ще се сдобие с нов мениджър. Авторитетното британско издание „Таймс” докладва, че южняците са започнали преговори с бившия треньор на Фиорентина Пауло Соуса.

По всичко личи, че настоящият наставник Марк Хюз няма да се задържи на поста си още дълго време. През уикенда Саутхемптън допусна разочароваща загуба с 2:3 от последния в класирането на Висшата лига – Фулъм, с което двата отбора се изравниха по точки (8). „Светците” нямат победа от 1 септември насам, когато надвиха Кристъл Палас с 2:0 в 4-ия кръг, а сега се намират в серия от 9 поредни срещи без успех. В тези срещи те отбелязаха едва 5 гола, а инкасираха цели 20 попадения.

Пауло Соуса до момента три пъти е получавал назначения на Острова (Куинс Парк Рейнджърс, Суонси Сити и Лестър), но пък никога не се е изявявал във Висшата лига. Във визитката му личат престои в 8 клуба в 6 различни държави, като за последно води китайския Тянцзин Куанджиан. Именно благодарение на този престой 48-годишният бивш футболист е попаднал в полезрението на собственика на Саутхемптън Гао Джишен.