Все още непобеденият Оле Гунар Солскяер се изправя срещу колебливия Унай Емери. Манчестър Юнайтед гостува на „Емирейтс” – мястото, на което „дяволите” победиха Арсенал с 3:1 за ФА Къп през януари.

Норвежкият специалист може малко да си отдъхне, след като списъкът му с контузен играчи започна да намалява за суперсблъсъка в неделя. Срещата е от 18.30 часа ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.

Оле: Няма проблем от ПСЖ да скочим и на Арсенал

За разлика от сряда, в Париж, тази вечер Пол Погба ще бъде на линия.Антони Марсиал се възстанови от контузия в слабините, а Неманя Матич и Андер Ерера ще могат да стартират дори като титуляри. След невероятния успех срещу ПСЖ в Шампионската лига, тимът ще излезе още по-мотивиран срещу "топчиите", които от своя страна се борят за място в Топ 4.

Алексис Санчес, Джеси Лингард, Хуан Мата, Фил Джоунс, Матео Дармиан и Антонио Валенсия продължават да са аут от състава, но наставникът е оптимист, че те ще се върнат възможно най-скоро.

В същото време Арсенал ще бъде без полузащитника Лукас Торейра. Уругваецът получи червен картон в мача срещу Тотнъм и ще трябва да изтърпи наказание от 3 срещи.

Емери с 3 причини да низвергне Йозил срещу Юнайтед

Александър Лаказет ще е на разположение на Унай Емери, след като пропусна сблъсъка с Рен от Лига Европа през седмицата. С дълготрайни контузии са Дани Уелбек, Роб Холдинг и Ектор Бейерин.

Арсенал - Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

Надеждите на лондончани са продиктувани от факта, че играят на свой терен, пред своята публика. Тимът спечели две от последните си 3 домакински срещи срещу Манчестър Юнайтед (1 загуба), колкото и предишните осем срещу тях (2 победи, 3 равенства и 3 загуби).

Само Манчестър Сити (42)  е спечелил повече точки в домакинските си двубои от Висшата лига от Арсенал през този сезон (38). Междувременно само Тотнъм (33) и Ливърпул (32) са взели повече точки от Манчестър Юнайтед (29).

Оле Гунар Солскяер може да стане първият мениджър на Манчестър Юнайтед в историята, който печели първите си две срещи с Арсенал във всички турнири, след победата на „червените дяволи” с 3:1 за ФА Къп през януари. 

Арсенал - Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages