Мениджърът на Арсенал Унай Емери сериозно умува над дилемата дали да пусне Месут Йозил като титуляр в дербито срещу Манчестър Юнайтед или да го остави на пейката.

Възловият двубой, който има пряко значение в битката за 3-ото и 4-ото място във Висшата лига, стартира в неделя, 10 март, от 18,30 часа българско време. Той ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

30-годишният Йозил цял сезон редува присъствия и отсъствия в стартовите състави на Емери, като започна титуляр при поражението с 1:3 от Рен в Лига Европа през седмицата. До този момент, макар треньорът да отрича подобно нещо, изглежда, че явно между двамата има конфликт.

Арсенал и Юнайтед са разделени само от една точка в класирането, като манчестърци имат предимство и са 4-и с 58 на сметката си. Двубоят на „Емирайтс” е перфектната възможност пред „артилеристите” да се върнат в топ 4.

Според вестник „Таймс” Емери има три много основателни причин да не заложи на Месут Йозил още от самото начало на завързания сблъсък. Първата от тях касае поведението на германеца, когато топката не е във владение на неговия тим. Йозил не е от хората, които полагат допълнителни усилия, за да я спечелят обратно, а срещу динамичен съперник като Юнайтед неговата апатичност създава предпоставки за проблеми с овладяване на центъра на терена.

На второ място трябва да се отбележи навикът на германеца да неглижира дефанзивните си задължения. Другата тема за размисъл пред треньора е свързана с факта, че Йозил се старае да избягва единоборствата.

Месут Йозил е най-скъпоплатеният футболист в историята на Арсенал, откакто предподписа своя договор през януари 2018 година. Той нееднократно изрази желание да остане в отбора и да се бори за мястото си, въпреки трудностите да отговори на нуждите, които произтичат от налагания от Унай Емери игрови стил.