Оле Гунар Солскяер е обнадежден, че играчите на Манчестър Юнайтед ще са фокусирани до краен предел и готови за мача с Арсенал в идния кръг от Висшата лига.


Мачът е в неделя от 18,15 часа и ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В сайта GONG.BG ще можете да следите срещата на живо с ексклузивно видеосъдържание.


Срещата идва след големия обрат за „червените дяволи” в Шампионската лига, стапяйки пасив от два гола на чужд терен от ПСЖ и с успех с 3:1 в Париж продължиха напред в турнира.

„Няма да имаме проблем с фокусирането за дадения мач. Просто преминахме към четвъртфиналите, нещо което е присъщо за Манчестър Юнайтед.Празненствата отминаха, а сега се завръщаме в Англия – срещу Арсенал. Фантастичен мач, за който трябва да бъдем повече от готови”, сподели мениджърът на Ман Юнайтед.

Тимът на Солскяер ще пътува до Лондон за дуела в неделя, а победата над ПСЖ бе деветата поредна като гост във всички надпревари – включително и триумф над Арсенал в Лондон с 3:1 за ФА Къп.

Арсенал Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

„Трябва да се вгледаме в техния подход, каква система ще изберат и как ще играят. Ще видим кои са готови за нас и ни чака зрелищен мач. Чудесно е да имаме играчи със „свежи крака”. Скот Мактимоней, Фред – играчи, които могат да покрият огромен периметър по терена”, продължи той.

Пол Погба също ще може да играе след европейския подвиг в Париж, докато Неманя Матич и Андер Ерера са под въпрос, но са близо до завръщането си в игра. Антони Марсиал се възстанови от травмата и ще е на разположение за норвежеца.

Алексис Санчес, Джеси Лингард, Хуан Мата, Фил Джоунс, Матео Дармиан и Антонио Валенсия продължават да са аут от състава, но временният наставник на отбора е оптимист, че те ще се върнат възможно най-скоро.

„Всичките проблеми дадоха възможност на Мактоминей, Фред, Андреас Перейра да играят на добро ниво. Трудно е да замениш Ерера, Матич и Погба, защото играят фантастично, но те бяха брилянтни”, завърши Оле Гунар Солскяер.