Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус заяви, че отборът е готов да развърже кесията, за да се вземат някои играчи през януарския трансферен прозорец, които биха могли да помогнат на отбора да запази елитния си статут.

„Свраките“ са само на точка над опасната зона, но вече записаха две победи над сериозни опоненти в лицето на Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Тимът има отбелязани една шест гола в първите си 10 мача в Лигата, макар че похарчи повече от 75 милиона паунда за нападателното трио Мигел Алмирон, Алан Сейнт-Максим и Жоелинтон през лятото.

Наставникът Брус обяви, че ще погледне сериозно на трансферния прозорец, а в същото време нови контракти ще бъдат предложени на две от младите звезди на тима – Шон и Матю Лонгстаф.

„Мартин Дубравка подписа нов договор, а разговори се водят с още доста играчи“, започна Брус.

„Двамата братя Лонгстаф ще продължат да се развиват. Не искаме да губим най-добрите си играчи, това е сигурно. Работим зад кулисите по нови трансфери. От моя опит мога да кажа, че януари е много, много труден месец. Да, ако има някой, който може да ни помогне, тогава съм сигурен, че ще действаме“, добави англичанинът.