Отборите на Нюкасъл и Уулвърхемптън завършиха 1:1 в първи мач от неделната програма на 10-тия кръг на Висшата лига. Джамал Ласелс откри резултата в позла на "свраките" 37-та минута, докато Уулвърхемптън изравни резултата в 73-та минута с гол на Джони Кастро. 

38 снимки

Първите 30 минута минути на стадион "Сейнт Джеймс парк" не предложиха почти никакви интересни ситуации пред двете врати, като единтвено в 5-та минута Жоелинтон не успя да уцели вратата на Руи Патрисио с глава. 

В 34-та минута дойде и най-сериозното положение в мача. Мати Лонгстаф намери с дълъг пас зад гърба на защитата на Уулвс Мигел Алмирон, който обаче си поведе твърде дълго топката и Патрисио имаше възможност да се намеси, за да предотврати корнера. 

Само 3 минути по-късно обаче резултатът все пак беше открит. Централният защитник Федерико Фернандес успя да центрира от трудна позиция и да намери главата на Ласелс, който заби топката зад Патрисио. 

През втората част положенията пред вратата на Мартин Дубравка зачестиха рязко. В рамките на 5 минути след 60-та шансове пропуснаха Адама Траоре, Диого Жота и Раул Хименес, като обрачът около вратата на домакините се затягваше. 

Логичното се случи в 73-та минута. Жота успя да центрира от аутлинията, Дубравка нескопосано изпусна топката и на правилното място беше Джони Кастро, който да отбележи на празна врата за 1:1. 

В 82-та минута положението за Нюкасъл се влоши. След лош шпагат в центъра на терена Шон Лонгстаф получи директен червен картон и остави отбора си с 10 души. Въпреки натиска на гостите до края на срещата финалният резултат остана 1:1.

По този начин Уулвърхемптън остана 11-ти с актив от 12 пункта, докато Нюкасъл е точно над зоната на изпадащите, с 9 точки.