Футболистът на Нюкасъл Фабиан Шер заяви, че отборът на Стив Брус е по-добре подготвен за оцеляването във Висшата лига през този сезон, отколкото през миналия, въпреки несигурния старт на кампанията. „Свраките“ са 17-ти в класирането с актив от 9 точки при голова разлика 6:15.

„Направихме променлив старт на сезона, но играхме срещу пет от най-големите клубове в първите 10 мача“, започна Шер пред „Sky Sports News“.

„Знаем колко трудно е в лигата и това, че трябва да бележим по-често. Но ще се подобрим. Знаем колко добри може да сме и ще работим ден за ден. Вярвам в качествата на тима, мисля, че сме по-добри от миналата година. Все още сме в дъното на класирането, но с една или две победи всичко ще изглежда по-добре“, сподели още швейцарският национал.

„Не можем да се осланяме само на нападателите да вкарват. Вижте как играем и какво правят нашите офанзивни играчи в дефанзивен план. Много хора не го виждат или забравят колко работливи са и какво правят за отбора в защита и в същия момент за нападението“, завърши Шер.