Легендата на Астън Вила Стилиян Петров коментира отличното представяне на тима от началото на сезона. Бившият капитан на тима е възхитен от добрите игри на бирмингамци, които започнаха с 4 поредни победи, включително и впечатляващото 7:2 срещу шампиона Ливърпул. Единственото разочарование досега бе в последния кръг при поражението с 0:3 от Лийдс.
 
"Това бе много позитивен старт на сезона. Имахме 100% успех - четири от четири. Победата над Ливърпул беше невероятна и вълнуваща за гледане. Това бе спектакъл на атакуващия футбол, а ние вкарахме някои страхотни голове. Единственото разочарование бе загубата в последния кръг, но Лийдс игра много силно. Съперникът беше много организиран, а ние не успяхме да се нагодим към техния стил. Но като цяло смятам, че това е позитивен старт за Вила, за феновете и за всички свързани с клуба", заяви Стилиян пред TEAMtalk.
 
"Винаги съм смятал, че първият сезон след влизането в елита е най-труден. Помня, че преди началото на миналия сезон казах, че за Вила ще е успех, ако не изпадне, защото тогава не смятах, че в клуба има достатъчно класни и опитни футболисти. Но момчетата се бориха здраво, а и мениджърът свърши страхотна работа за спасяването на отбора от изпадане. Сега клубът направи добри трансфери, както и вътрешни промени. Дойдоха само петима, но класни футболисти и на правилните позиции. Този сезон гледам с доста повече оптимизъм в сравнение с предишния", добави бившият халф.
 
Той смята, че клубът има сили да завърши в топ 6 за пръв път от 2011 година насам.
 
"Ако играех с Грийлиш и Баркли щеше да е лесно, защото само трябва да им подам топката и да не правя нищо друго. В по-общ план трябва да кажа, че Баркли е страхотно попълнение за клуба. Той е много силен играч, който помага за сваляне на напрежението от Грийлиш, защото в последните години всички погледи бяха насочени само към него и той трябваше да носи цялата отговорност. Бъдещето изглежда вълнуващо. Имаме и много млад нападател, който е гладен да се докаже в Премиърлиг - Оли Уоткинс. Той започна сезона много силно, вкара няколко гола и създава положения. Ще ми е любопитно да видя с колко гола ще завърши в края на кампанията", каза още Петров.
 
Накрая той коментира и развитието на Грийлиш през последните години.
 
"Наблюдавам го още откакто започна кариерата му. Имах възможност за кратко да играя с него и за кратко да съм му треньор. Той е невероятен талант. Развива се много добре през последните години, израстването му е очевидно. Учи правилните елементи от играта и вече много по-често създава и бележи голове, което е много важно на позицията, на която играе. Има базата да се превърне в невероятен футболист Вярвам, че в следващите години ще видим как той става все по-добър", завърши Стенли.