Астън Вила записа най-шумната си победа през новия век, побеждавайки шампиона на Англия Ливърпул с унищожителното 7:2 на "Вила Парк". Тази сензация идва едва часове, след като Тотнъм Хотспър се подигра с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" с 6:1.

Това е вторият случай в историятa на английския елит, когато "мърсисайдци" инкасират такъв брой попадения, след като през 1963 година Тотнъм постига същия резултат.

С хеттрик се отличи Оли Уоткинс, а капитанът Джак Грийлиш добави още два, гарнирани с три асистенции.

Getty Images/Gulliver
54 снимки


В четвъртата минута грешка в отбраната на шампионите позволи на Уоткинс да се възползва по най-добрия начин и от близо да разстреля Адриан – 1:0.

В осмата минута новото попълнение на домакините Рос Баркли получи в наказателното поле и пробва късмета си, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

В 21-та минута рейд на Фирмино го остави сам срещу Мартинес, но стражът показа класа и спаси.

В ответната атака бирмингамци нанесоха втори удар по съперника си. Уоткинс се отскубна от опеката си и изстреля великолепен удар от границите на пеналтерията в горния десен ъгъл за 2:0.

В 33-ата минута Салах върна „мърсисайдци“ в играта. След разбъркване в наказателното поле и рикошет, египтянинът се оказа на точното място в точното време, за да намали на 2:1 с шут в горния ляв ъгъл на Мартинес.

Това обаче само ядоса възпитаниците на Дийн Смит. Не бяха изминали и 120 секунди, когато Джон Макгин отправи изстрел, който рикошира, заблуди Адриан и влетя зад него – 3:1.

Кошмарите за „червените“ продължиха, след като в 39-ата минута Трезеге достави страхотно центриране в наказателното, където Уоткинс засече с глава в десния ъгъл – 4:1.

Наказателната акция на Астън Вила не спря дотук. В 55-ата минута Грийлиш подаде към Баркли, който с безпощаден удар от границите на пеналтерията покачи на 5:1.

В 60-ата минута Фирмино комбинира със Салах, който матира Мартинес за втори път тази вечер.

6 минути след това Уоткинс изведе Джак Грийлиш, който без да се замисля мушна коженото кълбо от близка дистанция във вратата на Адриан – 6:2.

В 75-ата минута шампионите на Англия капитулираха. Капитанът Грийлиш отново се разписа, оформяйки крайното 7:2 с изстрел в долния ляв ъгъл.