Рекордната покупка в историята на Манчестър Юнайтед Пол Погба продължава да дава индикации, че не му се стои особено много на "Олд Трафорд". Още през лятото той обяви, че му е време да смени обстановката, но до негов трансфер не се стигна. 

Той уж се примири с положението си, но не пропусна повод да даде индиректен знак, че мислите му са другаде. Полузащитникът не се появи на отборна вечеря за сплотяване на колектива, съобщава вестник "Сън". Известно е, че тиймбилдингът е организиран от вратаря Давид Де Хеа преди дербито с Арсенал.

Причините за отсъствието на французина официално не се съобщават. Но според неофициални източници, той е сърдит и натиска да напусне през зимния трансферен прозорец. Този път Погба действа по-хитро, като обяви, че е готов да удължи договора с клуба, но само при подобрени условия, според които иска да получава 600 хиляди лири седмично. А това е на практика неизпълнимо.

По време на летния трансферен прозорец 26-годишният Погба беше пред трансфер в Реал Мадрид. "Червените дяволи" бяха готови да пуснат французина за 165 млн. евро, но испанците се отказаха при тези условия. А това не се хареса на французина, който искаше да заиграе под ръководството на Зинедин Зидан.