Пол Погба е под въпрос за мача на Манчестър Юнайтед в седмия кръг от Висшата лига срещу Арсенал в понеделник, докато Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал няма да играят срещу „артилеристите”. Погба, който се завърна в стартовия състав на „червените дяволи” при победата след дузпи над Рочдейл за Купата на Лигата, е получил травма в мача срещу третодивизионния тим на своя глезен.


Манчестър Юнайтед приема Арсенал идния понеделник, 30-и септември, от 22:00 часа на "Олд Трафорд". Може да гледате срещата на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а GONG.BG ще обърне специално внимание на срещата с богато видеосъдържание.


Марсиал пък е аут от игра, откак Юнайтед загуби от Кристъл Палас с 1:2 в края на миналия месец, докато Рашфорд лекува проблем в адукторите си от последния мач – загуба от Уест Хем с 0:2.

„Погба завърши мача и получи удар в своя глезен, който е много изкълчен. Най-добре за него бе да не тренира днес и е под въпрос за Арсенал. Това е нещо, което мога да ви кажа”, сподели Оле Гунар Солскяер пред медиите. „Не бих заложил живота си на факта, че Рашфорд и Марсиал ще са здрави, но това е част от живота и трябва да се справим с това”, коментира още норвежецът.

Антони Марсиал

източник: Gulliver/GettyImages

Люк Шоу, който пропусна последните пет мача за „червените дяволи” заради проблем в бедрото си, се е завърнал към тренировките на отбора. „Люк тренира днес с нас и ще видим как ще реагира тялото му в следващите дни. Работи здраво и се надяваме да го видим в игра преди мачовете на националните отбори, но за понеделник – не съм сигурен”, призна Солскяер.

Ман Юнайтед остана с избор в нападение само със 17-годишния Мейсън Грийнууд, а Солскяер не отхвърли варианта нападателят да стартира в дербито с „топчиите”. Той доказа колко е опасен в наказателното поле и не се притеснявам за него. Можем да го „хвърлим в дълбокото” по всяко време, но имам да помисля целият уикенд дали той да започне”, финишира с изказването си Оле Гунар Солскяер.

Манчестър Юнайтед няма загуба от Арсенал във Висшата лига в последните 12 мача на „Олд Трафорд”, но загуби три от последните си шест мача в лигата. След първия кръг пък тимът на Солскяер вкара само четири гола във Висшата лига на Англия.