Българският баскетболен национал Александър Везенков заяви, че е работил много сериозно през лятото, за да се подготви за сезона, който го очаква. „Работих много здраво, за да подготвя тялото си за състезанията, пътуванията, всичко. Определено се уморявам, но екипът се грижи за всички нас в отбора“, коментира Везенков след триумфа на неговия Олимпиакос в турнира за Купата на Гърция по баскетбол за мъже.

Александър Везенков бе избран за най-полезен играч на финала срещу Перистери, а на сравнението с Ерлинг Холанд в интервю пред sport24.gr, той отговори: „Не мога да го приема, аз съм доста скромен. Щастлив съм да допринасям за победите на отбора.“

Българинът бе попитан и за конкуренцията за приза за най-полезен състезател в Евролигата. „Отново ще ви дам странен отговор, но ще бъда честен. Това, което ме вълнува е да се класираме за Финалната четворка. Да бъдем там. Остават ни 10 мача от редовния сезон и трябва да останем концентрирани. Ако стигна до отличието, тогава добре. Но ние играем отборен спорт и тимът е този, които ще те вдигне. Най-важното нещо е да печелим титли. Спечелихме две от четири. Трябва да останем скромни и амбициозни“, коментира той.

Съотборникът на Везенков, Алек Питърс, който пък бе най-резултатен в двубоя с Перистери, каза, че двамата с българина вършат добра работа на тренировките и се мотивират един друг. „Това си личи. Саша прави отличен сезон, а аз също имах някои добри моменти, така че се надявам да продължим да си помагаме“, заяви Питърс.

Един от собствениците на Олимпиакос Панайотис Ангелопулос пожела на отбора да се класира за Финалната четворка на Евролигата и да я спечели. „Поздравления за всички! Направихте ни горди, вие пишете историята на Олимпиакос. Влязохте в победна серия, имате химия и сте като един юмрук заедно, така че продължавайте така до Каунас, а и след това“, обърна се Ангелопулос към баскетболистите на гръцкия тим.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова