Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не остана доволен след домакинското равенство от 1:1 срещу Евертън. Норвежецът заяви, че неговият тим е трябвало да се справи по-добре в ситуацията при изравнителното попадение на „карамелите“.

След двубоя Солскяер просто заяви, че тимът му е трябвало да играе по-добре, но нищо не се е получило.

„Разочароващ резултат. Бяхме длъжни да се представим по-добре. Не бяхме прекалено отворени. Дадохме им възможност да направят само няколко контраатаки. Те ни вкараха хубав гол и заслужават похвали. Но ние бяхме длъжни да действаме по-концентрирано и да не поемаме излишни рискове“, заяви Солскяер след двубоя.

„Получихме един удар след почивката и той ни костваше победата. Не успяхме да отбележим важното второ попадение. Направихме няколко грешни решения и те ни костваха този резултат. Имахме играчи зад топката и трябваше да се справим много по-рано при подаването при гола. Трябва да продължим да работим, защото ще срещаме все повече отбори, които ще ни оставят да владеем топката“, продължи норвежецът.

Gulliver/GettyImages
98 снимки

„Предстои ни много важен месец. Трябва да останем фокусиран и да се уверим, че ще използваме паузата за националните отбори по най-добрия начин. Настройката на играчите е добра, те искат да се подобряват. Доминирахме в днешната среща, но просто не успяхме да отбележим втория гол, от които се нуждаехме. Уверен съм, че ще видим най-доброто от този състав. Много неща се случиха през този месец, но аз вярвам в тези играчи и този треньорски щаб“, коментира още Солскяер.

Също така мениджърът на „червените дяволи“ заяви, че не съжалява за решението си да остави на скамейката Кристиано Роналдо, Пол Погба и Джейдън Санчо, които се появиха на терена през второто полувреме.

„Не. Решенията се взимат на фона на един дълъг сезон и натоварването на играчите. Антони Марсиал се справи добре и отбеляза гол. Единсон се нуждаеше от минути и също можеше да вкара. Тези решения просто трябва да бъдат вземани в определени моменти“, категоричен бе Солскяер.

Бруно Фернандеш пък добави, че в тима не мислят за класирането.

„Не гледаме таблицата. Искаме да се концентрираме върху нашата си игра. Трябва да влезем в ритъм и да печелим повече“, заяви португалецът.