Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер изрази мнение, че победа в неделя срещу Ливърпул във Висшата лига ще направи неговия тим „достоен за историята на клуба”.

Норвежкият специалист и бивш играч на „червените дяволи” постигна 11 победи в първите си 13 мача начело, като загуби само веднъж – 0:2 от Пари Сен Жермен у дома в Шампионската лига. Три от неговите победи дойдоха срещу Тотнъм, Арсенал и Челси.

Гледайте Манчестър Юнайтед-Ливърпул в неделя, 24 февруари, от 16:05 часа чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„Искаме да изградим отбор, който да бъде достоен за историята на Манчестър Юнайтед, а една стъпка в тази посока ще бъде победа над Ливърпул”, заяви Солскяер. „Тотнъм, Арсенал и Челси – беше фантастично да победим в тези три мача. Искаме да завършим в топ 4, а сега се изправяме срещу Ливърпул. Знаем колко голямо е това име за Манчестър Юнайтед, за треньорския щаб, феновете, това е още едно предизвикателство пред този тим.”

„Направихме няколко стъпки във вярната посока, в процеса по превръщането ни в отбор, който се цели все по-високо във Висшата лига”, допълни Солскяер.