Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах съвсем не очаква лесен мач при гостуването срещу Манчестър Юнайтед в неделя, но призна, че никой в отбора не мисли за нещо друго освен за спечелването на три точки.

Гледайте Манчестър Юнайтед-Ливърпул в неделя, 24 февруари, от 16:05 часа чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Мърсисайдци ще се опитат да спечелят на всяка цена насред „Театъра на мечтите”, като така ще си осигурят не само дубъл над най-големия си враг, но и ще възстановят преднината си от 3 точки спрямо Манчестър Сити. Към момента „гражданите” водят във временното класиране, макар и с равни точки с Ливърпул, заради по-добрата си голова разлика.

На „Олд Трафорд” тестът за „червените” ще бъде изключително сериозен, защото в 13-те мача под ръководството на Оле Гунар Солскяер Юнайтед постигна 11 победи и загуби само веднъж (с 0:2 от ПСЖ в Шампионската лига).

„Юнайтед няма загуба в последните си 9 шампионатни мача, така че се намира на добър път и ще искат да спечелят срещу нас”, заяви Салах.

„Всички знаят за съперничеството между Юнайтед и Ливърпул. Те имат добри играчи, а това е факт отпреди последните им 10-11 мача. Още от началото на сезона имат силен състав.”

През декември Ливърпул надигра Юнайтед с 3:1 на "Анфийлд", а този резултат няколко дни по-късно доведе до уволнението на Моуриньо и съответно назначението на Солскяер. Това преобърна сезона за "червените дяволи".

„Те имат добър отбор и сега печелят, печелят, печелят, затова разполагат със самочувствие, но в крайна сметка и ние искаме да победим в този мач. Срещу когото и да се изправяме, винаги гоним победата.”

От настоящия състав на Висшата лига Юнайтед всъщност е единственият тим, на който 26-годишният египтянин не е успявал да вкара. „Както съм казвал преди, тези рекорди не са важни за мен. Да бъдеш голмайстор номер 1 е важно, но никога не е със същата тежест като първото място във Висшата лига.”

„Ако спечелим мач с 1:0, 2:0 или 3:0 и головете ги вкара някой друг, нямам нищо против. Ще бъда много, много щастлив. За мен тимът е преди всичко. Надявам се скоро да отбележа своите голове номер 50, 51 и 52 във Висшата лига. Най-важното е да спечелим мача в неделя.”

„Трябва да останем първи в класирането, защото това е от значение за нас”, завърши Салах.