Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че неговият колега в Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер върши страхотна работа начело на големия съперник. Германецът категорично заяви – в часовете преди най-голямото дерби в английския футбол, че норвежецът е оборил своите критици по недвусмислен начин.

Солскяер замени Жозе Моуриньо по средата на декември, като беше назначен в качеството на временен наставник до края на сезона. Заради представянето на тима в тези 13 мача оттогава досега (11 победи, 1 реми и 1 загуба) много от феновете на „червените дяволи” зоват бившият играч на клуба да бъде привлечен за постоянно.

Гледайте Манчестър Юнайтед-Ливърпул в неделя, 24 февруари, от 16:05 часа чрез прякото предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„Ние не сме магьосници”, заяви Клоп по отношение на треньорската професия. „Не е като да можем с идването си да кажем на играчите: „Вие сте добри, но сега ще ви направя наистина добри.”

„Просто сме благословени с много добри футболисти около нас. Оле Гунар Солскяер върши брилянтна работа. Всичко опира до това да извадиш наяве потенциала, да покажеш качествата на отбора. Това прави той и очевидно то го превръща в мениджър на топ клуб.”

„Така стоят нещата, но аз не съм изненадан.”

„Не се познаваме лично с него. Срещал съм го веднъж миналата година и си поговорихме малко. Очевидно съм наясно какъв футболист беше той. Това обаче, което свърши до момента в Юнайтед, бе брилянтно.”

„Очакванията в Ливърпул винаги са били много високи. Феновете могат да мечтаят. Ние също мечтаем, просто не го правим по време на сезона.”

„Манчестър Сити и Тотнъм имат предимство, защото те ни преследват, а ние имаме мач срещу Юнайтед. Така стоят нещата в очите на хората. Нищо обаче няма да бъде решено нито този уикенд, нито следващия. Създадохме си база, благодарение на която ще можем да се борим докрай за титлата”, допълни Клоп.