Манчестър Сити е последният четвъртфиналист за ФА Къп. "Гражданите" стигнаха до този етап след погром с 5:1 над Хъдърсфийлд в преиграването на "Етихад" на битката от 5-ия кръг. 

И макар убедителният резултат да говори друго, момчетата на Хосеп Гуардиола съвсем не стигнаха толкова лесно до успеха. Те половин час изоставаха с 0:1, но впоследствие Серхио Агуеро с два гола, Лерой Сане, Пабло Сабалета и Келеши Ихеаначо изковаха успеха и класирането напред. 

Така "небесносините" са във финалната осмица, където ги очаква Мидълзбро. Сити ще гостува на северняците, а битката се очертава като крайно интересна на 11 март. 

Началото на мача не предвещаваше развоя, който се разви малко по-късно. Още в 4-та минута "гражданите" можеха да поведат, като тогава Лерой Сане се озова на стрелкова позиция, но нацели гредата. 

И малко след това дойде леденият душ за домакините. В 7-та минута при една бърза атака Филип Билинг намери в наказателното поле Хари Бън и той с хубав шут между краката на Клаудио Браво откри резултата в полза на Хъдърсфийлд и шокира трибуните. 

Последва мощен натиск, а защитата на "териерите" изглеждаше, че ще се пречупи всеки момент. На два пъти Сити претендираше за дузпи за игра с ръка, но реферът си замълча. После Фернандиньо и Кевин де Брюин изпуснаха хубави положения, а гол така и не падаше. 

Този масиран натиск обаче нямаше как да не доведе до гол. В 30-та минута Рахийм Стърлинг получи дълъг пас и нахлу в наказателното поле с каскада от финтове. Той пусна успоредно на голлинията и там Лерой Сане непокрит опъна мрежата за 1:1. 

Окрилени от този развой, "гражданите" се хвърлиха здраво напред и бързо стигнаха до пълен обрат. В 34-та минута Джон Станкович събори Николас Отаменди в наказателното поле и този път реферът даде дузпа. От 11-те метра Серхио Агуеро реализира безпощадно за 2:1. 

Малко след това аржентинецът тресна греда от чиста позиция, но в 38-та минута всичко на практика свърши. Тогава Агуеро се изяви като асистент, като намери Пабло Сабалета на метър от голлинията и сънародникът му опъна мрежата за 3:1. 

Малко преди почивката Клаудио Браво направи единственото си спасяване в мача и опази резултата до почивката. А след нея темпото спадна драстично. И въпреки това остана време за още две попадения. 

Първото от тях беше в 73-та минута и беше дело на Агуеро, чието второ попадение беше след страхотно подаване на Рахийм Стърлинг. В последната минута Хесус Навас асистира с прострелен пас в наказателното поле на Келеши Ихеаначо и крайният резултат 5:1 беше оформен. Така Сити продължава напред, а Мидълзбро чака на "Ривърсайд".