Манчестър Сити успя да победи Бърнли с 2:1 в мача от 20-ия кръг на Висшата лига.

За "гражданите" се разписаха Гаел Клиши и завърналият се от наказание Серхио Агуеро.

Тимът на Пеп Гуардиола обаче все трите точки с цената на един играч. Фернандиньо, който до скоро беше извън игра заради червен картон,, получи ново наказание за остро влизане в краката на Йохан Гудмонсон.

Въпреки че беше с 10 души обаче, отборът стигна до победата и се изкачи на 3-ата позиция във временното класиране.

Сити започна агресивно и създаде няколко положения още в началото на срещата. Вратарят Том Хийтън обаче успя да спаси отбора си.

В 32-ата минута Фернандиньо започна новата година с поредната изцепка. Футболистът остави тима си с човек по-малко, след като влезе остро в краката на Йохан Гудмундсон, а реферът не се поколеба и даде директен червен картон на бразилеца.

Бърнли също имаше своите положения, но така и не успя да се разпише.

В 58-ата минута обаче резултатът бе открит. Гаел Клиши се разписа с диагонален удар от ръба на наказателното поле, за да даде преднината на Манчестър.

Само пет минути по-късно, влезлият като резерва Агуеро наниза страхотно попадение във вратата на "виненочервените" за 2:0.

Грешка на вратаря на Бърнли позволи на Агуеро да се откъсне острани и да стреля от изключително труден ъгъл, вкарвайки втопката в мрежата.

В 70-ата минута гостите успяха да върнат едно попадение във вратата на Клаудио Браво. При разбъркване във вратарското поле Бен Мий се разписа за "виненочервените" за крайното 2:1.
Бърнли е 11-и с 23 точки.