Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле смята, че отборът на Евертън ще бъде много по-опасен в дербито на мърсисайдци тази седмица, след като начело на "карамелите" вече е Сам Алърдайс.

"Червените" нямат загуба от градския си съперник в 14 поредни мача и са явни фаворити за двубоя на "Анфийлд", но Миньоле заяви, че няма да има подценяване сред него и съотборниците му.

"Да, в последните мачове имаме успех срещу тях, но това е нов мач. Ще бъде по-тежко, отколкото изглеждаше преди няколко седмици. Те има нов мениджър - Сам е опитен треньор и знае от какво се нуждае един отбор, за да оцелее във Висшата лига. Те спечелиха последните си два мача и ще бъдат в добро настроение. Ще чувстват сякаш няма какво да губят", коментира белгийският вратар.

"Нямаме нужда от допълнителна мотивация за този мач. Това винаги е било едно страхотно дерби, а ние се намираме в отлична форма. Вече сме в топ 4, където искаме да бъдем, но искаме да продължим да преследваме отборите пред нас", допълни стражът на Ливърпул. /БГНЕС