Титулярният вратар на Ливърпул Симон Миньоле е на път да запише своя мач №150 във Висшата лига с екипа на „червените”. Очакванията са това да се случи днес при домакинството срещу Брайтън от 15-ия кръг на Премиършип.

Вече 4 години белгиецът е част от „червените”, които го привлякоха в редиците си през лятото на 2013-а. За него бяха платени едва 9 милиона паунда на Съндърланд, което изглежда като изгодна сделка, въпреки че стражът невинаги може да се похвали с постоянство в изявите си.

Мениджърът Юрген Клоп имаше идеи през миналия сезон да налага тогавашното ново попълнение Лорис Кариус като №1 под рамката, ала германецът допусна доста разочароващи грешки и голове. В същото време Миньоле показа по-силна форма и напоследък дори започна да получава капитанската лента в някои от мачовете.

Ливърпул и Брайтън за последно играха за първенство един срещу друг през далечната 1983 година, когато срещата на „Сийгълс Голдстоун Граунд” завърши 2:2. През септември 2011 година Ливърпул стана първият гост, печелил на новооткрития от Брайтън „Амекс Стейдиъм”. Тогова Крейг Белъми и Дирк Каут вкараха головете за успеха с 2:1.