Въпреки че Ливърпул има 25 точки преднина на върха в битката за титлата в Англия, бившият нападател на Нюкасъл Юнайтед – Алан Шиърър смята, че няма да е честно, ако „червените“ бъдат обявени за шампиони, ако сезонът не завърши.

Коронавирусът временно замрази първенството до 3 април и има въпросителни кога ще е безопасно за европейските шампионати да се подновят.

Тази несигурност накара заместник председателя на Уест Хям – Карън Брейди да заяви, че най-честно ще бъде, ако сезонът бъде обявен за нулев.

Голмайстор №1 в историята на английския елит счита, че такова решение ще е „невероятно сурово“ спрямо възпитаниците на Юрген Клоп, но подчерта факта, че „мърсисайдци“ не са събрали нужния актив от точки, който да им гарантира връчването на трофея предварително.

„Ако, и това е огромно „ако“, сезонът не може да бъде приключен, тогава няма начин да има победител и загубил. Колкото и сурово и ужасно да е това за някои клубове, най-вече за Ливърпул, това е единственият изход. Ако не можеш да завършиш сезона, тогава не можеш да раздаваш титли или да смяташ някого за изпаднал. За Ливърпул ще бъде невероятно грубо. Но не мога да видя как би било честно да им се връчи титлата, въпреки факта, че никой не може да ги настигне. Те се нуждаят само от 6 точки, но все още не разполагат с тях, така че поради тази причина трябва да бъде обявен за нулев сезон. Щеше да е много различно, ако сезонът бе преустановен, след като имат нужните точки да я спечелят. Но ги нямат и колкото и ужасяващ да бъде сценарият, това е единствената опция“, сподели легендарният нападател пред "Сън", който през 1995 година вдигна трофея от Висшата лига с екипа на Блекбърн Роувърс.