Любимецът на феновете на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер на практика вече е мениджър за постоянно на клуба. Папараци го заснеха да влиза в офиса на ръководството именно с целта да сложи подпис под постоянния си договор с "червените дяволи". 

Очаква се формалностите да бъдат изчистени на въпросната среща и след излизането от нея той да позира пред фоторепортерите на Юнайтед. Очаква се до края на деня да бъде обявено и официално удължаването на сътрудничеството между двете страни. 

Норвежецът се върна на "Олд Трафорд", но на мениджърския пост през декември, замествайки първоначално като временен вариант уволнения Жозе Моуриньо. Под негово ръководство обаче отборът се съживи и това накара ръководството да му предложи постоянна сделка. 

При него Юнайтед записа 10 победи в 13 мача в Премиършип, класира се на 1/4-финал в Шампионската лига след знаменит обрат срещу Пари Сен Жермен, а единствената горчива чаша беше отпадането за ФА Къп от Уулвърхемптън. 

За да го ангажира за постоянно, английският клуб ще трябва да плати компенсация от 8 млн. паунда на досегашния му отбор Молде. Това се очаква да се случи след края на сезона, когато официално ще влезе в сила новият му договор.