Новината, която всички фенове на Манчестър Юнайтед очакват, ще бъде официализирана съвсем скоро. Очаква се в рамките на деня в сряда любимецът на запалянковците Оле Гунар Солскяер да бъде обявен официално за постоянен мениджър на отбора. 

Норвежецът дойде като временен вариант през декември веднага след уволнението на Жозе Моуриньо. В договора му има опция за превръщането му в постоянен, която се очаква да бъде активирана в сряда следобед. 

Под негово ръководство "червените дяволи" се съживиха след тежкия старт на сезона и макар да имат шансове за трофей единствено в Шампионската лига, показаха непримирим дух, също като по времето на сър Алекс Фъргюсън. Точно затова и един от възпитаниците на легендарния шотландец ще получи работата за постоянно. 

Очаква се в сряда клубът да обяви плановете си за предсезонното турне, а тогава ще бъде обявено и името на мениджъра, който ще води отбора в тези мачове. И за никого няма да е тайна, че това ще е именно Солскяер. 

Той в момента има договор с Молде, който остави през декември, за да се върне на "Олд Трафорд". Като компенсация за раздялата с треньора си, норвежците ще получат 8 млн. паунда. Тази неустойка беше договорена още миналата година.