Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер все по-често се налага да усеща, че настъпва краят на медения му месец при "червените дяволи". На норвежеца се случи нещо нечувано, откакто пое отбора през декември - записа втора поредна загуба. 

Този път тя беше с цената на отпадането от ФА Къп, като Юнайтед беше невзрачен в гостуването си на Уулвърхемптън на четвъртфиналната фаза на надпреварата и падна с 1:2 на "Молиню". Така единственият шанс за тима да спечели трофей този сезон е в Шампионската лига, където има тежката задача да се справи с Барселона на 1/4-финалите, за да продължи да мечтае. 

Развръзката в този мач дойде след 70-та минута. Тогава първо Раул Хименес откри резултата, а малко по-малко от четвърт час преди края Диого Жота нанесе втори съкрушителен удар на съперника и подпечата класирането за полуфиналите. В последните секунди Маркъс Рашфорд само оформи резултата. 

"Вълците" взимат втори скалп на съперник от Топ 6 на Висшата лига, след като още през януари елиминираха и Ливърпул. Те продължават да мечтаят, като стигнаха до първи полуфинал в тази надпревара от 21 години насам. 

Първата част на мача протече сравнително равностойно, макар че домакините бяха тези, които атакуваха по-често и по-опасно. Разкъсваният от травми тим на гостите беше доста беззъб в предни позиции и не успя да затрудни сериозно вратаря Джон Руди. 

Маркъс Рашфорд на два пъти и Пол Погба не успяха да намерят целта в редките изгодни моменти, които се откриха пред тях. Рубен Невеш и Диого Жота пък на свой ред не можаха да се възползват от възможностите пред играчите на Уулвс. 

Най-чистото положение преди почивката беше за "вълците" в 43-та минута, когато Жота се озова на страхотна позиция и изстреля мощен удар, но вратарят Серхио Ромеро се намеси по перфектен начин и предотврати попадението. Така почивката дойде при нулево равенство.

След почивката домакините продължиха да са по-активни и да търсят повече гола. В 54-та минута Раул Хименес засече с глава едно центриране от корнер, като топката летеше под гредата, но Ромеро отново се намеси великолепно и изби. 

Четири минути след това и Жоао Моутиньо имаше възможност да открие, когато изстреля мощен удар от границата на наказателното поле, но за кой ли път Ромеро беше на мястото си и предотврати попадението в мрежата си. 

Така постепенно се стигна до френетичната последна четвърт на двубоя. Началото на головата сметка в мача беше поставено в 70-та минута, когато домакините откриха. Тогава Жоао Моутиньо направи страхотен пробив, при който навърза трима защитници и подаде около точката на дузпата за Раул Хименес. Той имаше нужда от три удара, за да преодолее защитата и вратаря и в крайна сметка го стори - 1:0. 

Само шест минути след това Уулвс нанесе съкрушителния си удар в мача. В 76-та минута Люк Шоу не успя да изчисти добре една топка и тя стигна до Диого Жота. Той със спринт нахлу в половината на съперника, преодоля с лекота Шоу и се озова сам срещу Ромеро. И въпреки че ударът му беше в обсега на вратаря, аржентинецът не се справи добре и му се наложи да вади топката от мрежата си за втори път. 

В последните минути домакините се опитаха да държат повече топката и да не позволяват опасности пред Джон Руди. Задачата им можеше да стане по-лесна в 82-та минута, когато реферът даде директен червен картон на Виктор Линдельоф за един груб шпагат, но след намеса на ВАР това решение беше отменено. 

Мачът вървеше в спокойно русло, преди все пак Юнайтед да върне единия удар. В 95-та минута Люк Щоу проби по крилото и с хубав пас намери Маркъс Рашфорд около точката на дузпата, той се обърна и с прецизен удар преодоля Руди за 1:2. Но за повече просто нямаше време. 

Така Уулвърхемптън стигна до полуфиналите на ФА Къп и след поредния отстранен силен съперник мечтае за първи трофей в тази надпревара от 1960 г. Особено като се има предвид, че единственият останал оцелял топфаворит в надпреварата е Манчестър Сити, мечтата на "вълците" изглежда съвсем реална.