Шампионът Лестър се е засилил с все по-големи стъпки към бездната на Чемпиъншип. "Лисиците" паднаха с 0:2 на гости на Суонси в пряката битка за оцеляване и облаците над главите им се сгъстиха още повече. 

С две попадения на защитника Алфи Моусън и дошлия от Норич Мартин Олсон "лебедите" изковаха изключително важния успех, с който взеха глътка въздух, а забутаха надолу все още действащия шампион. 

Този мач започна с натиск на домакините, които още във 2-та минута искаха дузпа. Тогава топката удари в ръката Уес Морган, но изстрелът беше от твърде близко разстояние и не беше дадено нищо. 

Въпреки равностойната игра в тези минути, "лебедите" овладяха набързо инициативата. И благодарение на настойчивата си игра откриха резултата в 36-та минута чрез защитника Алфи Моусън, който отигра ситуацията като първокласен нападател. 

Федерико Фернандес свали с глава към точката на дузпата, където непокритият Моусън с мощен шут от воле прониза неспасяемо Каспер Шмайхел. И до почивката развръзката стана жестока за Лестър. 

Защото в продължението на първото полувреме резултатът набъбна на 2:0. Тогава Фернандо Йоренте изведе Мартин Олсон зад защитата, шведът нахлу в наказателното поле и макар да стреля в ъгъла на вратаря, изстрелът му беше толкова силен, че датчанинът нямаше как да реагира. 

След подновяването на играта Лестър се опита да отреагира и да избегне поражението. Но пък в 54-та минута резултатът можеше да стане класически в полза на Суонси, но Гилфи Сигурдсон не успя да отбележи от изгодна позиция. 

След това Ислам Слимани направи пропуска на мача за Лестър в 65-та минута, а до края Демарай Грей и Рияд Марез не можаха да отбележат и да върнат отбора си в мача. Така той приключи с победа на Суонси и с поредната мъка за шампионите. 

След този развой момчетата на Клаудио Раниери са точно над чертата на изпадащите със своите 21 точки, само с една повече от Хъл Сити. Суонси пък е с 24 и изплува до сравнително спокойни води, но не може да се мисли за спасен.