Крайният защитник на Лестър Сити Дани Симпсън призна, че всички в отбора се чувстват много зле от факта, че след спечелването на шампионската титла за 2016 година отново са замесени с пълни сили в битката за оцеляване.

„Лисиците“ шокираха света през сезон 2015/2016, когато начело с Клаудио Раниери те издухаха конкуренцията и завършиха с 10 точки преднина пред втория Арсенал. Само няколко месеца по-късно нещата отново взеха рязък обрат и Лестър се върна към обичайното си ежедневие – битки във втората половина от таблицата и най-вече с угрозата от изпадане. В момента шампионите заемат 16-ото място в класирането, като са само на 2 точки над зоната на изпадащите.

Лестър се подсили със снажен бранител

„Аз съм потресен, както и всеки друг в съблекалнята“, сподели 30-годишният Симпсън. „Трябва да се стегнем всички – ние, феновете и всеки, свързан с клуба. Много ни боли.“

Дотук през кампанията Лестър загуби цели 12 пъти в изиграните 23 кръга. През календарната 2017 година нещата изглеждат дори по-зле – тимът е изиграл 4 шампионатни срещи и е загубил 3 от тях.