Феновете на Нюкасъл са в напрегнато очакване на два фронта, тъй като в клуба все още не са наясно колко точно сериозна е контузията на нападателя Калъм Уилсън и ще бъде ли завършена сделката за голмайстора на Уотфорд Жоао Педро.

В сряда "свраките" играят с четвъртодивизионния Транмиър за купата на Лигата, а подсилване на атака изглежда належащо, особено при проблемите на Уилсън, който ще премине скенер по-късно днес. 30-годишният нападател получи разтежение в бедрото при неделното равенство 3:3 с Нюкасъл и напусна терена накуцвайки.

"Трябва да изчакаме и да видим сериозността на контузията на Калъм, за да мога да отговоря дали тя променя трансферните ни планове. Не мисля, че става дума за нещо сериозно, но с бедрения мускул никога не се знае", каза мениджърът на Нюкасъл Еди Хау.

В 49 мача за Нюкасъл Уилсън има 22 гола, като той се разписа и срещу Манчестър Сити през уикенда. Продължително отсъствие обаче може да накара тима да хвърли всички усилия да привлече 20-годишния Жоао Педро от Уотфорд, за когото медиите спекулират, че е сигурно ново попълнение.