Нюкасъл и Манчестър Сити играят при резултат 3:3 в последен двубой от неделната програма на Висшата лига. Илкай Гюдноган даде аванс на "гражданите" в петата минута. Алмирон изравни в 28-а минута. В 39-а минута Калъм Уилсън успя да оформи пълния обрат. Кийрън Трипиър наниза трети гол за домакините в 54-а минута. Ерлинг Халанд намали в 60-а минута. Бернардо Силва изравни в 65-а минута. 

45 снимки

"Гражданите" започнаха с очакван натиск. В третата минута Родри пробва отдалеч, но неточно. 

Само две минути по-късно обаче Гюндоган се разписа. Бернардо Силва успя да задържи по отличен начин и да намери с прекрасен пас Гюдноган, който имаше доста време, за да овладее и разстреля Поуп за 1:0. 

В 10-а минута Де Бройне беше изведен в чиста позиция, но Ник Поуп спаси умело с крака. В 16-а минута и Фодън стреля остро по земята от трудна позиция, но стражът на домакините пак отрази. 

Само две минути по-късно дойде и огромен пропуск за домакините. След хубав пас на Сен-Максимен Алмирон не успя да оцели вратата от чиста позиция от точката на дузпата. 

В 24-а минута Сен-Максимен отново тормозеше Уокър, предизвиквайки намеса от Кайл Уокър. В 28-а минута усилията на "свраките" бяха възнаградени, а този път асистенцията на Максимен беше реализирана от Алмирон, който намери топката в почти паднало положение. 

В 37-а минута Алмирон успя да изпревари Едерсон, но Рубен Диаш блокира удара му, преди да се е озовал в опразнената врата на гостите. Две минути по-късно вездесъщият Сен-Максимен пак изведе Уилсън, а той разстреля Едерсон за 2:1. 

 

В 43-а минута Родри стреля от разстояние отново, но Поуп не беше особено затруднен. 

Началото на второто полувреме не предложи нищо по-различно, а героизмите на "свраките" продължиха. В 54-а минута Кийрън Трипиър разстреля Едерсон с великолепен удар от 25 метра разстояние от пряк свободен удар. 

 

Гостите обаче така и не се отказаха. След бързо изпълнен корнер в 60-а минута на задната греда играч на Сити отклони, а Халанд не остави шансове на Поуп за 3:2. 

 

Няма и 5 минути по-късно разярените "граждани" успяха дори да изравнят. След нов уникален пас на Кевин Де Бройне Силва излезе само срещу Поуп и го преодоля за 3:3. 

 

В 73-а минута положението на домакините можеше да стане доста по-сложно.Първоначално главният съдия даде директен червен картон на Кийрън Трипиър, но след проверка на ВАР решението беше отменено. 

В 78-а минута Ерлинг Халанд имаше златен шанс да изведе гостите напред, но пропусна от няколко метра. 

Нюкасъл - Манчестър Сити 3:3

0:1 - Илкай Гюндоган (5)

1:1 - Мигел Алмирон (28)

2:1 - Калъм Уилсън (39)

3:1 - Кийрън Трипиър (54)

3:2 - Ерлинг Халанд (60)

3:3 - Бернардо Силва (65)

Ето и съставите на двата тима:

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Ботман, Бърн, Уилък, Гимараеш, Жоелинтън, Алмирон, Уилсън, Сен-Максимен;

Манчестър Сити: Едерсон, Аке, Кансело, Стоунс, Уокър, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Силва, Халанд, Фодън;