Мениджърът на Челси Маурицио Сари изпрати много ясно послание до всички свои играчи, като остави вратаря Кепа Арисабалага на пейката в мача срещу Тотнъм (2:0).

Испанецът беше наказан от своя треньор заради неподчинението му във финала за Купата на лигата, когато отказа да излезе като смяна преди изпълнението на дузпите. В крайна сметка лондончани загубиха срещата от Манчестър Сити.

„Това е избор. Това е съобщение до моя отбор. Ние сме тим, а не 25 футболисти. Това е мое решение”, категоричен беше Маурицио Сари по повод оставянето на пейката на Кепа.

Кепа зяпа с празен поглед от пейката след решението на отбора

Случилото се предизвика много шеги в социалните мрежи. Някои фенове дори написаха в Twitter, че предполагат, че 24-годишният вратар сам е решил да остане резерва още във втория си мач като мениджър на Челси.

Челси с вярна стъпка срещу един клет, клет Тотнъм

Маурицио Сари проведе разговор със стража след случилото се срещу Манчестър Сити. След това 24-годишният вратар беше глобен със 190 хиляди паунда, като сумата ще отиде за благотворителност. Въпреки това, мениджърът реши лично да даде урок на Кепа, като го остави демонстративно на пейката срещу Тотнъм в сряда вечерта.

В 28-ия кръг на английското първенство "сините" се справиха с „шпорите” с 2:0. Срещата очаквано не изобилстваше от голови положения, като след паузата домакините взеха своето чрез попадението на Педро Родригес и нелепия автогол на Киърън Трипиър.

На вратата на Челси в този двубой застана резервата Уили Кабайеро. За 37-годишния аржентински страж това беше първи старт в първенството за сезон 2018/2019.

Кабайеро: Кепа ще се поучи, днес ме подкрепяше