Резервният страж на Челси Уили Кабайеро се постара да остане спокоен след победата над Тотнъм (2:0) във Висшата лига, която беше негов първи мач като титуляр в първенството през сезона. 37-годишният аржентинец заяви, че е доволен от „сухата” си мрежа и пожела на своя колега Кепа Арисабалага да извлече нужните поуки от инцидента във финала за Купата на Лигата.

Испанецът, който е най-скъпият вратар в историята на футбола, окупира заглавията по грешните причини в последно време, след като отказа да бъде заменен в сблъсъка срещу Манчестър Сити, загубен чрез изпълнения от бялата точка. Именно Кабайеро трябваше да замени 24-годишния Арисабалага, който на два пъти получи медицинска помощ.

Срещу Тотнъм очевидно колективът в Челси предпочете Кабайеро да пази като титуляр, след като мениджърът Маурицио Сари обяви, че отборът ще вземе това решение като група.

„Страхотен резултат за нас предвид последния мач. Сега трябва да се насладим, защото всеки мач за нас е много важен. Бяхме наистина фантастични днес”, каза Кабайеро.

„Това е дерби мач, резултатът винаги е важен. Взехме три точки, които ни пращат малко по-близо до четворката и до Тотнъм. Ние сега наваксваме, трябва да наваксваме спрямо останалите тимове. Всеки двубой е финал за нас. Ще се опитаме да се възстановим достатъчно добре, защото след финала срещу Сити до мача днес не успяхме да се подготвим толкова добре.”

„Да, днес записах „суха” мрежа. Да играя е удоволствие за мен. Говорихме много и слушахме много за това, което се случи преди няколко дни. Най-хубавите новини са, че такива неща могат и да се случат, а когато това стане, трябва да си готов. Кепа беше фантастичен днес, подкрепяше ме. Мисля, че той ще се поучи от случилото се, а ние ще се станем по-добър отбор”, завърши бившият играч на Манчестър Сити.

„Да, да, резултатът е страхотен. Ние имахме нужда от нашите фенове и те се представиха невероятно. Чувството на терена беше красиво. Като цяло страхотен ден за нас. Винаги съм щастлив, когато вкарам. За един нападател е хубаво, когато бележи. За един нападател това е важно. Всички сме единни и задружни. Смятам, че днес го показахме. Всеки мач до края на сезона е като финал.”, добави авторът на първия гол в мрежата на Тотнъм Педро Родригес.