Всичко в живота е относително и играчите на Ливърпул го разбраха по тежкия начин. Всичко с размер от 11 милиметра може да бъде сметнато за нещо миниатюрно, но явно е достатъчно, за да обърне развоя на един мач и мърсисайдци го изпитаха на гърба си. 

Точно тези 11 милиметра разделиха "червените" от това да поведат първи в резултата на огромното дерби с шампиона Манчестър Сити на неговия "Етихад" в четвъртък вечерта. В 18-та минута момчетата на Юрген Клоп бяха готови да се прегръщат за попадението, но Джон Стоунс изчисти топката от голлинията. 

Технологията показа, че кълбото наистина не е преминало с целия си обем очертанията на терена. А само въпросните 11 милиметра пречат на мърсисайдци да поведат в този случай. Впоследствие те загубиха мача с 1:2, но не се знае как щеше да се развие той, ако бяха повели в 18-та минута. 

Двата тима направиха страхотна битка и в крайна сметка шампионите се радваха. Ливърпул все още е водач в класирането с четири точки пред Сити, но ако в крайна сметка не стане шампион заради малка разлика, тези 11 милиметра може да се окажат драматичното малко камъче, което да обърне каруцата им.