Футболистът на Уест Хем, Пабло Сабалета, съжалява, че ще трябва да завърши кариерата си във Висша лига с мачове без публика. Договорът на 35-годишния аржентинец с "чуковете" изтича в края на сезона, след което футболистът ще напусне Острова.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Паузата заради пандемията от коронавирус продължава, а при евентуално подновяване на сезона срещите почти сигурно ще се играят без публика от съображения за сигурност.

"Приближавам края на кариерата си и това е последният ми сезон в Англия. Исках да го завърша по различен начин, да играя пред многобройни фенове, да изпитам емоциите и адреналина до самия край, но за съжаление, сигурно ще се наложи да играем на празни стадиони, с различна емоция. Такава е ситуацията, нищо не зависи от нас", каза той.

Сабалета спечели две титли, две Купи на лигата и една купа на Футболната асоциация с Манчестър Сити, а от 2017 година защитава цветовете на Уест Хам.

"Сигурен съм, че Висшата лига и всички останали страни ще подновят сезона, но нищо няма да бъде същото. Просто трябва да го приемем. Психически е трудно, но трябва да се опитаме да останем позитивни", каза още аржентинецът. 

Уест Хем е опасно близо до зоната на изпадащите, като заема 16-ото място с 27 точки от 29 мача