Полузащитникът на Уест Хем Деклан Райс сподели, че един от най-тежките моменти в живота му е, когато е бил освободен от академията на Челси на 14-годипна възраст. 

Това се е случило през 2014-та година, след като Райс е прекарал цели 8 години в школата на "сините". Въпреки че шокът е бил голям самият играч не е спрял да мечтае за сериозна реализация в света на футбола. 

"Трябваше да се справя с огромното разочарование да бъда освободен от школата на Челси, когато бях на 14. Беше всичко, което познавах в живота си и изведнъж да ти кажат, че повече не си част от това е шок", започна халфът. 

"Все пак имах късметът да мога да подпиша с Фулъм или Уест Хем веднага след това. Избрах Уест Хем и започнах изцяло нова страница в живота си. Като малък знаех, че ще има много трудности по пътя да съм професионален футболист, но знаех, че нищо не можеше да ме спре да работя здраво, за да успея". 

"Трябваше да правя сериозни жертви, но бях мотивиран от голямата ми цел. Накрая всичко се получи много добре", завърши Райс.