Гол, отбелязан с ръка от Алексис Санчес в 34-ата минута, на практика бе решителен за победата с 2:0 за Арсенал срещу Хъл Сити и донесе ценни три точки за „артилеристите“ в домакинския мач от 25-ия кръг от Висшата лига. Нарушението не бе отбелязано от топрефера Марк Клатенбърг.

При втория голв самия край  също бе замесена игра с ръка. Сам Клъкас игра с ръка на голлинията на Хъл в добавеното време след удар на Лукас Перес с глава и бе изгонен, а от дузпата Санчес вкара и втория си гол в мача.

Арсенал - Хъл Сити

източник: БГНЕС

Арсенал започна устремно и обгради вратата на „тигрите“ и дори наказателното им поле. Заредиха се атака след атака, опасност след опасност.

Липсваха ударите или ако ги имаше, те не бяха точни. От много изгодни позиции изпуснаха Алексис Санчес, Месут Йозил...

Пред другата врата по-рядко ставаше горещо, но имаше и ситуация, при която Петър Чех трябваше да се намеси, за да предотврати гола след удар с глава на Омар Ниасе.

После и удар на Уолкът беше блокиран и топката не успя да достигне до вратата на Хъл, а допълнително докосна и ръката на защитник, без реферът Клатенбърг да реагира за дузпа.

С триста зора, след серия отбивания на топката, Алексис Санчес я добута с ръка във вратата на гостите в 34-ата минута. Клатенбърг и този път не реагира по никакъв друг начин, освен да зачете гола – 1:0, дори след консултацията с помощника си.

Арсенал - Хъл Сити

източник: БГНЕС

Второто полувреме не бе толкова експлозивно, колкото първото, макар че ритъмът на игра се задържа висок. Липсваха обаче толкова опасни ситуации пред двете врати. 

В самия край след игра с ръка на голлинията от страна на Сам Клъкас бе отсъдена дузпата в полза на Арсенал, реализирана от Алексис Санчес за крайното 2:0.

Арсенал остана на третото място в класирането с 50 точки, колкото има и Тотнъм, но на девет след лидера Челси. Хъл Сити е точно под чертата – 18-и с 20 точки.

Арсен Венгер изтърпя последния си мач наказание по трибуните, но не пропускаше да дава указания на щаба си по телефона, нещо, което не му е забранено от правилника.

Арсенал - Хъл Сити

източник: БГНЕС