Нападателят на Евертън Уейн Рууни провокира феновете на Манчестър Сити малко след равенството 1:1 между двата тима от втория кръг на Висшата лига. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед вкара единственото попадение в полза на „карамелите“ на „Етихад“, с което гостите поведоха. В последствие „гражданите“ изравниха чрез Рахийм Стърлинг.

Любопитно е да се отбележи, че преди няколко години, с екипа на Юнайтед нападателят отбеляза подобен гол в градското дерби срещу Сити за тогавашната победа на „червените дяволи“ в дома на съперника с 3:2. И тогава Рууни празнува пред същия сектор, пред който се радва и в понеделник вечерта. Оказа се, че там играчът има стари познайници сред феновете на Сити . 

"Синият" крал Рууни направи разликата на "Гудисън"

След края на двубоя Рууни, който не бе посрещнат особено дружелюбно от запалянковците на Сити, пусна любопитна публикация в профила си в една от социалните мрежи. Нападателят сложи снимка от радостта си при гола, а към нея добави следния текст: „Винаги е приятно да видиш познати лица“, отбелязвайки съвпадението от преди няколко години.

Рууни, който срещу Сити отбеляза своя гол номер 200 във Висшата лига, е юноша на Евертън. Той се завърна в отбора това лято, след като напусна Манчестър Юнайтед. На Театъра на мечтите роденият през 1985 година футболист игра от 2004 до 2017 година.