Опит за футболно покушение в дома на Манчестър Сити „Етихад“ от страна на Евертън завърши с полууспех – 1:1.

Бившата звезда на врага от Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вкара гола за „карамелите“ през първото полувреме. Гол номер 200 за него във Висшата лига.

Култови „дяволски“ фигури като Сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо със сигурност стискаха палци от трибуните за гостите от „Гудисън“.

И Сър Алекс цъфна в бърлогата на врага

Сити обаче се върна в мача с човек по-малко и с гол пасив през второто полувреме. Стърлинг репликира на гола на Рууни към края, а в 88-ата и Евертън остана с 10 души.

След данданията с пирошоу преди началото на мача Манчестър Сити пое юздите на двубоя, но първата опасност към вратата на Евертън дойде чак в 26-ата минута.

Тогава обаче вратарят на „карамелите“ Джордан Пикфорд изтръгна аплодисментите от феновете на гостите, след като отрази великолепно удара от границата на пеналта на Николас Отаменди.

Кеф за феновете на "Етихад" преди Сити - Евертън

Последваха опити на Серхио Агуеро и Давид Силва да открият резултата в полза на домакините, като при удара на испанеца дори страничният стълб трябваше да помага на Евертън в 35-ата минута.

Но когато не вкараш, обикновено ти вкарват и тази стара максима във футбола приложиха „карамелите“ при ответната си атака. Тогава Доминик Калверт-Люин намери Уейн Рууни и бившият футболист на градския съперник на Сити с помощта на крака на вратаря Едерсон и гредата изведе Евертън напред в резултата – 0:1 в 36-ата минута.

Нещата за Сити придобиха съвсем черни краски, когато на бърза ръка бившият играч на Тотнъм Кайл Уокър си изкара два жълти картона, вторият доста пресилен, и напусна принудително терена в края на полувремето – доста неприятен домакински дебют в Сити за него.

Моуриньо, пчеличка и аплодисменти в мъглата на "Етихад"

Манчестърци обаче не се отказаха да търсят нещо от този мач. Макар и с гол и човек по-малко от Евертън, „гражданите“ показаха голяма настойчивост през второто полувреме.

След някои пропуски на Рахийм Стърлинг най-сетне щастието му се усмихна и в 82-ата минута той реализира от воле първото си попадение изобщо срещу този съперник – 1:1.

Нещата за бранещият се с всички сили Евертън добиха още по-тревожен характер, след като Серхио Агуеро провокира два жълти картона за нарушения в средата на Шнайдерлин, който бе изгонен.

Сити продължи да натиска, но реферът прекрати всички усилия с последния си сигнал – равенство 1:1 и по 4 точки за двата отбора в класирането. А мениджърът на домакините от Сити Пеп Гуардиола изглеждаше доволен от точката при така стеклите се обстоятелства.